Czeko, czeko, czekolada!!!
Czekoladowe wyzwanie!
Czekoladowe wyzwanie!
W tym roku, w ramach projektu grupy czwartej, uczniowie klasy IIIB postanowili poddać badaniom pastę do zębów. Swoją pracę rozpoczęli od przeprowadzenia ankiety wśród mieszkańców Leszna, w celu wyłonienia najpopularniejszych past.
Czy wiesz co jesz?
Czy to możliwe...?
Uczniowie sprawdzają aktywność enzymów takich jak: amylaza ślinowa, inwertaza, katalaza czy też laktaza.
Zaglądamy w głąb serducha.
Czy temperatura ma wpływ na dyfuzję?
foto-, foto-, fotosynteza, czyli jak różne czynniki wpływają na proces fotosyntezy.
II LO w E(x)plory
Daphnia magna kontra IBiki: Kto wygra tę wojnę?
Świat enzymów - podpuszczka.
Świat enzymów - amylaza.
Wycieczka biologów do Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska - delegatura w Lesznie
Eggs?, Why not…
Under pressure
We are watching you.
Chemistry of life, czyli chemia w biologii
W rytm bicia serca....
Gady in English
Praktyczna nauka przedmiotu