Chemiczne IA dobiegają końca
Maturzyści i maturzystki z klas 3b1 i 3b2 kończą swoje prace nad "internalami"Dobiegają końca prace laboratoryjne oraz zbieranie danych do prac Internal Assessment z chemii.
Jak zwykle podczas pracy badawczej ukiszono kilka kilogramów ogórków, przefermentowano litry soków z owoców a także litr mleka. Zbadano zawartość witaminy C , twardość wody w rejonie a także topiono lód i ogrzewano wodę :) Przebadano tabletki i analizowano prawo Lamberta-Beera. A to tylko nieliczne przykłady ciekawych eksperymentów. Wszystkim chemikom HL i SL dziękuję za pracę oraz życzę dalszych sukcesów. GP
Załączniki:
- IMG_20190927_131156.jpg
- IMG_20190927_131350.jpg
- IMG_20190927_131352.jpg
- IMG_20190927_131354.jpg
- IMG_20190927_131503.jpg
- IMG_20190927_131508.jpg
- IMG_20190927_131511.jpg